Skolēni no visām partnervalstīm piedalījās unikālā un sirsnīgā aktivitātē - gatavoja ēdienus un dalījās ar tiem pāri robežām. Šis praktiskais uzdevums apvienoja radošumu, komandas darbu un ikdienā noderīgas prasmes jautrā un jēgpilnā veidā.

Skolēni kopīgi izvēlējās receptes, sagatavoja sastāvdaļas un gatavoja ēdienus, kas atspoguļoja viņu kultūru un ģimenes tradīcijas. Šajā procesā viņi praktizēja vērtīgas prasmes, piemēram, lasīt un ievērot instrukcijas, mērīt un aprēķināt daudzumus, organizēt darba vidi un, protams, – pašu ēst gatavošanu. Aktivitāte arī veicināja smalko un vispārējo motoriku, sadarbību, komunikāciju un radošumu – īpaši ēdienu dekorēšanā un pasniegšanā.

Lai padarītu šo pieredzi iekļaujošu un pieejamu dažādu vajadzību skolēniem, mēs izstrādājām vairākus pavārgrāmatu stilus. Viens no tiem ir veidots pēc Montesori pieejas principiem – ar soli pa solim ilustrācijām, vienkāršiem un viegli saprotamiem norādījumiem, kas palīdz bērniem patstāvīgi sekot līdzi receptēm un apgūt ēst gatavošanas prasmes savā tempā.

Citus pavārgrāmatu stilus, kā arī video materiālus, var atrast ŠEIT